Bejártuk a teljes pincészetet, megismertük a
hagyományos borkészítési technológiát. Itt elsősorban Jungi, mint a borokhoz leginkább értő magyar résztvevő volt a tolmács.
A borkóstoló nagyon jól szét volt húzva: a pince bejárása, majd vacsora
közben is zajlott. Ennek köszönhetően senki nem rúgott be.
A vacsora végeztével jött az első meglepetés:
bikavér készítő házi verseny. Ezen minden szoba 1-1 fővel képviseltette magát (összesen 18 versenyző).
Az előkészített 3 féle borból lehetett mérőedények segítségével próbálgatni a saját
maguk által kigondolt receptúrát. Az így elkészült bikavérek összetételét felírták a lapokra, a bort pedig
kóstolgatták a résztvevők. Az esemény vége felé pedig kihirdették a legtöbbeknek ízlő bikavér összetételét:
50% Kékfrankos
37,5% Cabernet
12,5% Merlot
Újabb meglepetés:
Kis idő elteltével minden szoba kapott 1-1 palack bikavért, amely a házi versenyen
legjobbnak ítélt összetétel szerint lett elkészítve. Ezeken a palackokon nem jelenhetett volna meg a pincészet
címkéje, de azt helyettesítette az alkalmi címke.