Strona polska
A volt KFKK épülete a Ménesi úton   A WAT épülete
Készítette: Bézy Richárd
 
Utolsó módosítás: 2011.11.08.
 

 

2011. augusztus 13. szombat


Demeter pince, vacsora, meglepetés


 

Bejártuk a teljes pincészetet, megismertük a hagyományos borkészítési technológiát. Itt elsősorban Jungi, mint a borokhoz leginkább értő magyar résztvevő volt a tolmács.

A borkóstoló nagyon jól szét volt húzva: a pince bejárása, majd vacsora közben is zajlott. Ennek köszönhetően senki nem rúgott be.

 
B.P. B.Pow. B.P.
M.G. W.K. W.K. M.G.
W.K. B.P. B.P. B.P.
 
B.P. M.G. B.P. M.G.
B.P. W.K. B.P. W.K.
B.P. B.Pow. B.P.
B.P. M.G. W.K. W.K.
W.K. B.P. M.G. B.P.
 

A vacsora végeztével jött az első meglepetés: bikavér készítő házi verseny. Ezen minden szoba 1-1 fővel képviseltette magát (összesen 18 versenyző).

Az előkészített 3 féle borból lehetett mérőedények segítségével próbálgatni a saját maguk által kigondolt receptúrát. Az így elkészült bikavérek összetételét felírták a lapokra, a bort pedig kóstolgatták a résztvevők. Az esemény vége felé pedig kihirdették a legtöbbeknek ízlő bikavér összetételét:

  • 50% Kékfrankos
  • 37,5% Cabernet
  • 12,5% Merlot
 
B.P. M.G. B.P. M.G.
B.P. M.G. B.P. M.G.
M.G. M.G.
 

Újabb meglepetés:

Kis idő elteltével minden szoba kapott 1-1 palack bikavért, amely a házi versenyen legjobbnak ítélt összetétel szerint lett elkészítve. Ezeken a palackokon nem jelenhetett volna meg a pincészet címkéje, de azt helyettesítette az alkalmi címke.

 
M.G. M.G.


Vissza a főlapra



Ugrás a lap tetejére